tisdag 27 mars 2012

Peptalk från Olof Röhlander..behövs idag..

Den här är för stunder som kräver djupa andetag.
Det är tomt. Något eller någon har lämnat dig ensam kvar. Drömmen om något bättre. Vad hände med den egentligen?

Vad gör vi nu? Ska du stanna här, eller ge dig av? Mot vaddå? Tomheten ekar som en lägenhet utan möbler.

Du tror kanske att någon tog allt du hade. Att det är över nu. Finns inget kvar att rädda. Inget av värde bor här längre. Esset i rockärmen verkar ha blåst bort.

Men det är fel. Historien slutar inte här. Det kanske är här den börjar.

Allt är inte borta med vinden. Det finns något ingen kommer åt. Som finns inom dig. Din värdighet. Din självrespekt. Din förmåga att ännu en gång finna styrkan inom dig, att hitta motgiftet mot livets tomhet och fylla det med mening igen. Det kan kännas som en lång väg dit ibland, men det finns inga enkla lösningar.

Förlora en tävling men vinn något annat. Det är det här som kommer att definiera dig som människa.

Ingen kommer att fixa det här åt dig. Det blir du och ingen annan som får kravla dig upp. Omtöcknad men inte uträknad. Se dig omkring försiktigt. Du är inte till salu den här gången heller. Glöm aldrig det.

Låt inte dom djävlarna ta dig. Släpp aldrig in dom. Det finns ingen neutral mark. Ingen vit flagg. Lagt kort ligger. Dags att ta ställning.

Har du fått något av en slump så känner du dig aldrig helt säker, men om du skapat det själv så vet du att det finns en skillnad mellan vad som är och vad som skulle kunna vara.

Det går att formulera ett nytt öde. Du kan knäcka den där kedjeprincipen, den onda cirkeln och rita en ny karta. Ridderlig tanke kanske, men inte omöjlig. Det går.

Sen när lät du ett gupp i vägen få stoppa dig och skymma sikten från allt som du har kvar, som finns där framför dig? Sen när slutade du känna doften från tången, från havet? Sen när blev du den som slutade tro på en bättre framtid? Sen när?

Inse att det finns något de inte kan komma åt. Inse att naturen givit dig en bra hand. Att även om det inte alltid känns så, sitter du faktiskt inne med fyrtal i ess. Upp med dig igen.

Tro inte att du är. Vet att du är. Vi behöver inte tänka utanför boxen. För det finns ingen box.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar