tisdag 11 september 2012

Kloka ord o vissna blommor

Tänkte att jag skulle ( eller inte jag egentligen ) komma med lite kloka ord...
Kände mig som glad o upprymd i dag..fråga mig inte varför..kanske för jag fick ta det
lugnt o mysa o hinna med tre koppar kaffe innan jag for till jobbet ?? ;)
Enda som tog ner mitt humör är blommorna jag köpte till Gubben. jag köpte blommor i Lördax Dom vissnade efter en dag :(..så jag gick tillbaka o efter lite möda o gnäll från expediten fick jag till slut två nya blommor :) Men jag kommer aldrig mer köpa blommor på den affären..inte kundvänliga !
Sen "råkade" jag trilla in på MAX igen..Friscoburgare 25:-,..( var där i går med Eija )
Tänkte att nu hinner jag med lite mera om jag kastar i mig en burgare snabbt...
Kassörskan kände tydligen igen mig  för hon sa:- Jaha, det blev billigare i dag !!!
Va f-n..hur kom hon i håg att jag även köpte Strips igår ??!!
Nu kan jag inte gå dit på läääängeeeee... ;)

Nu till dom kloka orden....

LETA INTE LÄTTA LÖSNINGAR

Det finns tillfällen i livet då det gäller att stå upp för den man är och det man sagt att man ska. Idag kan vara den dagen, det där beslutet som definierar dig som människa.

Vi har alla upplevt misslyckanden. Motgångar. Vi kan förnimma oss hur det är att dra det kortaste strået. Hur det är att se andra kyssa medaljen med ens eget namn på. Vem har inte sett sin skylt slockna, bli nedplockad, för att dagen efter höra hamrandet av en ny text i neon. Vem har inte hört skratten där borta samtidigt som man själv gått utan skor i regnet.

Kanske har du då blivit frestad att fiska i grumliga vatten. Lyssnat på fel röster. Någon som lockar dig att segla under falsk flagg. Något som givit dig en ursäkt att leta enkla lösningar på något som du innerst inne vet inte bara handlar om plåster på ett öppet sår.

Låt den tanken aldrig få fäste i dig. Det hinner ifatt dig någon gång. Låt ingen få stampa på din moraliska kompass. Du är bättre än så. Du har mer i dig. Du är stark. Låt dom aldrig få en upp på dig. Ta en annan väg.

När frestelsen kommer, vad det än må vara för dig, spring. Som en flyende häst i galopp. Hälsa dem: Ring aldrig mer. Jag är en annan nu. Nyckeln ligger i ett fack någonstans, bara jag kan koden. Du får den aldrig. Jag har bytt nummer. Ha det så bra!

Från och med nu är det möjligheter som gäller. Fokus på att bygga upp, inte bryta ned. Att kämpa istället för att ge upp. Vem har sagt att det alltid ska vara lätt?

Häng kläderna på tork. Köp nya skor. Lämna in kompassen på lagning. Det är långtifrån över. Du har bara börjat din resa. Hoppas inte att den ska vara enkel. Hoppas att du utvecklas. Det gör vi inte när det bara är lätt.

Det andra tror är vanliga stenar är egentligen ett pärlhalsband. De har bara inte förstått vem de har att göra med. Inte än. Men snart. En dag. Idag. Nu.

Måhända finns det dagar för lätta lösningar. Idag är inte en sådan dag.

// detta är från Olof Röhlander


Detta är från mig : Visa uppskattning för varann och var snälla mot varann.Man vet aldrig när livet kan vända mot en annan riktning. Gör inget som du ångrar och var ärlig !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar