torsdag 30 augusti 2012

Lögner och svek och beroende :(

Nu blir det en liten allvarlig,sorglig,arg, orolig blogg .
Det värsta jag vet är OÄRLIGA människor !! Finns inget värrre än människor som ljuger en rakt upp i ansiktet...usch! Jag försöker vara så ärlig som jag bara kan, även om det ibland kan uppfattas som att man är elak eller dum för att man säger sanningen. Givetvis sårar jag ingen med flit, men ibland som jag brukar säga - Sanningen kan göra ont. Man kan ju linda in sanningar lite givetvis och det gör även jag för att inte såra någon för mycket.
Vad vill jag ha sagt med detta då ? Vad gör man när man fått veta att någon varit oärlig och gått bakom ryggen på en helt ovetande människa ? Känns svinjobbigt..fast jag inte är inblandad i just detta drama känner jag mig delaktig bara för jag vet !! Två personer har sabbat livet för två andra personer, varav den ena fortfarande inte vet nåt . Vad gör man? Vad ska den sårade göra?
Jag tycker han ska berätta för jag hade velat veta, hade inte velat leva med en lögn !
Jag hoppas han berättar för den andra stackars ovetande...
Hur kan man göra så mot någon man lever med, ljuga så beräknande..hur klarar man av det ?
OBEGRIPLIGT !!! Så vad hade ni gjort? Berättat eller hållt tyst ?
Jag mår så dåligt över detta för det känns som att även jag blivit lurad av denna människa, totalt lurad !
Jag måste vara en dålig människokännare även om jag alltid trott jag kunnat genomskåda när någon ljuger för mig.
Sen är det så hemskt det här med detta förbannade spelberoendet man ser och hör överallt !
Är på nyheterna och överallt...fasiken ..ungdommar förstör sina liv pga av detta förbaskade spelandet !!
Tydligen så är World of worldcraft det spelet som finns inblandad i nästan alla fall!
Det är fruktansvärt när man som mamma ser sitt barn trilla ner i "träsket" likt en missbrukare...
Hemskt !! Så det är bara att försöka vara hård, vara den där jobbiga obekvämma föräldern..inte vara så förbaskat snäll...Jobbbigt..men det hemsla är att jag tror det här problemet kommer eskalera mer och mer hos dom flesta som har tonåringar hemma .
Det dumma är att det inte är så lätt att få hjälp här uppe i Norr...finns inte så många "fall"
Mer vanligt söderut. Men vi får ta hjälp och råd av varandra  i stället !

2 kommentarer:

  1. Lögner och nära svek har jag ingen personlig erfarenhet av men en fd kollega. Där visste många i deras närhet men ingen berättade för henne förrän det var alldeles för sent. Vet ej om jag skulle berätta om jag fick veta något om någon annan även om jag själv skulle vilja veta om det hände mig (dubbelmoral?). Har hört så många som förlorat sina vänner för att de berättat men man kan lika väl förlora om man inte berättar just för att man då är en svikare. Svår fråga.

    Jag hoppas verkligen Felix läser din blogg och att han någonstans ändå förstår att han lever ett självdestruktivt liv och att han själv måste ta tag i det. Jag hoppas också att han förstår att du (och Patrik) bara vill hans bästa även om han säkert säger annat till er just nu. Styrekramar till hela familjen! Kram, Sinikka

    SvaraRadera
  2. Kram vännen. Tack för dina ord dom värmer alltid och jag är så glad att du finns <3 och Johan <3

    Hade det varit "min" vän så hade jag berättat direkt eftersom detta pågått under 1 års tid...då är det inte "bara" en engångs grej utan Rent beräknande och det är inte OK! Så ni vet om era respektive är otrogna...:)

    SvaraRadera